Graaf je Vrij op Ulule

De Vlaamse uitgever Bannan Games werkt aan Graaf je Vrij, een Nederlandstalige editie van het bordspel Dig Your Way Out. In dit spel graven gevangenen een tunnel naar de vrijheid. In jouw beurt kun je verschillende acties uitvoeren, zoals aansluiten bij een bende, gereedschap zoeken of samenstellen, een tunnel graven of medegevangenen afpersen. Je kunt je door de gevangenis verplaatsen, bijvoorbeeld om in de eetzaal lepels te stelen, maar je moet uiteindelijk terug naar de cel om je tunnel te graven. Het is de bedoeling om als eerste een bepaald aantal graafpunten te behalen.

Graaf je Vrij is ontworpen door David Simide en geïllustreerd door Mihajlo Dimitrievski. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf dertien jaar en heeft een speelduur van 45-60 minuten.

Graaf je Vrij wordt aangeboden via het Europese crowdfunding platform Ulule. Via deze “voorverkoop” verwacht de uitgever beter in te kunnen schatten hoeveel spellen hij moet produceren. De productie start meteen na de crowd funding campagne. De uitgever wil de spellen een maand later al verzenden.

Meer informatie: