Kortzichtige kortingsactie van Ducosim

Deze week viel de nieuwe ledenkaart van Ducosim op de deurmat. De envelop was ook gevuld met een verrassing voor de leden, kortingscoupons en -codes voor de webshops van een viertal uitgevers.

Dit lijkt leuk en aardig, maar ik vind dit een onaangename verrassing. Ducosim werkt al jaren dankbaar samen met bevriende spellenwinkels. Daar kunnen de leden met korting spellen kopen en worden nieuwe spelliefhebbers geënthousiasmeerd voor de vereniging. Dit is, naast het mooie tijdschrift en de Amersfoortse spellenbeurzen, de derde poot onder het lidmaatschap.

Hoe haal je het in je hoofd om het spellenbudget van je leden bij de bevriende winkels weg te halen, door ze rechtstreeks naar de webshops van uitgevers te sturen? Hiermee trekt Ducosim omzet van zijn bevriende winkels weg. Wat is deze vriendschap anno 2020 nog waard? Ik vind dit een onverstandige en onfatsoenlijke actie van Ducosim. De deelnemende uitgevers maken bij mij ook geen goede beurt.

De vereniging had gewoon een leuke actie via de bevriende winkels kunnen en moeten opzetten, bijvoorbeeld door met de uitgevers aantrekkelijke inkoopvoorwaarden af te spreken. Dan had je in de publiciteit zowel Ducosim, uitgevers als de winkeliers in het zonnetje kunnen zetten.