Zooloretto: Het Duel

White Goblin Games heeft al jaren moeite met de onafhankelijke kritische toon van Bordspeler.nl, waardoor deze uitgever sinds 2016 een informatieban en een Twitter-blokkade in de lucht houdt. Ik negeer hier nagenoeg alle nieuwe releases, maar wanneer er iets opduikt van een sympathieke spelauteur als Michael Schacht, besteed ik er met plezier aandacht aan. Deze week verscheen het twee persoonsspel Zooloretto: Het Duel. Ook bij dit spel vullen de spelers de dierenverblijven van hun eigen dierentuin.

De spelers verkrijgen hun kaarten volgens het van Zooloretto bekende systeem: de actieve speler voegt een kaart toe aan één stapel of hij neemt één stapel. Het spel bevat zes diersoorten. Sommige kaarten bevatten symbolen die speciale acties activeren wanneer je een tweede kaart met dit symbool neemt. Een ‘hart’ levert je een jong dier op, met een ‘kaart’ mag je een kaart uit de aflegstapel pakken en een ‘bliksemschicht’ geeft jou één strafpunt. Wanneer je voor de derde keer een symbool pakt, krijg je alleen maar één strafpunt. Sommige kaartjes bevatten eettentjes, die geld opleveren wanneer je er twee bezit. Met geld kun je dieren van de tegenstander stelen of strafpunten afkopen. Je krijgt bonuspunten wanneer je als eerste alle eettentsoorten bezit. Wanneer de vereiste hoeveelheid van een diersoort in de dierentuinen ligt, krijg je winstpunten voor meerderheden. Het spel eindigt met een slottelling wanneer de zesde tussentelling heeft plaatsgevonden of ‘laatste ronde’ kaart opduikt.

Zooloretto: Het Duel is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer twintig minuten.

Meer informatie: