Kinderpret met schildpadden

Distributeur Boosterbox meldt dat twee nieuwe Nederlandstalige kinderspellen van Tucker’s Fun Factory leverbaar zijn.

Schildpaddenrace is een loopspel van Reiner Knizia, dat als Schildkrötenrennen in 2005 was genomineerd voor het Duitse Kinderspiel des Jahres. De spelertjes racen met gekleurde schildpadden naar een krop sla. Omdat iedereen alle schildpadden mag verplaatsen, moet jij jouw eigen kleur geheim zien te houden. De schildpadden worden verplaatst met bewegingskaartjes. Zo’n kaart laat zien welke schildpad(den) je moet bewegen, afhankelijk van positie of kleur. Omdat schildpadden op elkaar kunnen landen, heeft de kaart ook effect op bovenliggende schildpadden.

Schildpaddenrace is geschikt voor 2-5 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Otti Panserotti is een nieuwe editie van een spel van Virginia Charves, dat in 2014 door 999 Games werd uitgegeven. Dit is een zeer eenvoudig geheugenspel voor jonge kinderen. Er liggen 27 kaartjes op tafel en drie plastic schildpadden met verwisselbare schilden. De spelertjes draaien kaartjes om. Wanneer er een schildpad op staat met dezelfde kleurcombinatie als één van de drie plastic schildpadden op tafel, dan mag je het kaartje houden. Na het omdraaien van een kaartje wisselen de schildpadden van rugschild.

Otti Panserotti is geschikt voor 2-4 spelers vanaf drie jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.