Pictures Spiel des Jahres 2020

Het partyspel Pictures is vanmorgen uitgeroepen tot het Duitse Spiel des Jahres. Dit spel is ontworpen door Daniela en Christian Stöhr, geïllustreerd door Dominik Mayer en uitgegeven door PD-Verlag. Pictures is geschikt voor 3-5 spelers vanaf acht jaar.

Het speelveld bestaat uit een raster van zestien fotokaarten, waarvan de vier rijen zijn gemarkeerd met de letters A-D en de vier kolommen met de cijfers 1-4. Dit voorziet de foto’s van coördinaten. Iedere speler krijgt een fotolijstje en één materiaalset (24 blokjes in acht verschillende kleuren, zes houten bouwstenen, vier houtjes en vier steentjes, 19 symboolkaarten of twee touwtjes). Iedere speler trekt aan het begin van de ronde een fiche met een coördinaat uit een zak en legt deze dicht neer. Daarna moet jij met jouw materiaal de bijpassende foto uitbeelden en noteer jij op jouw scorevel welke foto’s jij aan je medespelers koppelt. Elke juist geraden foto van een medespeler levert jou één punt op. Iedere medespeler die jouw foto raadt, is ook één punt waard. Voor de volgende ronde rouleren de materiaalsets. Na vijf rondes heeft iedereen met alle materiaalsets gespeeld en wint de speler met de meeste punten.

De andere genomineerden waren My City van Reiner Knizia (Kosmos/999 Games) en Nova Luna van Uwe Rosenberg en Corné van Moorsel (Edition Spielwiese en Pegasus Spiele).

Meer informatie: