999 Games vindt de schat van Kadora

999 Games komt dit najaar met het kaartspel De Schat van Kadora. Volgens het achtergrondverhaaltje vinden piraten op een eiland een schat met gekleurde diamanten. De schat wordt direct onder de zeerovers verdeeld. De diamanten zijn vervloekt, waardoor je alleen met jouw buit kunt ontsnappen wanneer je van één kleur de meerderheid bezit. Daartoe probeer je van jouw overtollige diamanten af te komen en kan het ruilen beginnen. Meer spelinhoudelijke informatie kon ik niet afleiden uit het persbericht van de uitgever. Uit een summiere Spaanse beschrijving maak ik verder op dat het sluiten van tijdelijke allianties een belangrijk spelelement is.

De Schat van Kadora is ontworpen door Felix Bernat Julian en geïllustreerd door Rogier van Beek. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Dit spel won in 2018 de prijs voor het beste kaartspel op de Premio Archimede spelontwerpwedstrijd in Venetië. Michael Bruinsma, de eigenaar van 999 Games, is jurylid van de finaleronde van deze wedstrijd.

Meer informatie: