Spiel der Spiele 2020: Smart 10

Vandaag is de winnaar van het Spiel der Spiele 2020 bekendgemaakt. Deze Oostenrijkse spellenprijs wordt sinds 2001 uitgereikt door de Wiener Spiele Akademie. De hoofdprijs gaat dit jaar naar het kennisspel Smart 10 van de Oostenrijkse spelauteurs Arno Steinwender en Christoph Reiser. Deze editie van het spel wordt uitgegeven door Piatnik.

Daarnaast belonen de Oostenrijkers elk jaar een wagonlading spellen met het predikaat ‘Spiele Hit’ (met dit jaar twee nieuwe categorieën).

De kinderhits zijn Banditi (auteur: Karin Hetling; uitgever: Beleduc), Da bockt der Bär (auteur: Treo Game Designers; uitgever: Zoch Verlag) en Grizzly (auteur: Anna Oppolzer, Stefan Kloß; uitgever: Amigo).

De familiehits zijn Bermuda Pirates (auteur: Jeppe Norsker; uitgever: HUCH!), Krasserfall (auteur: Bernhard Weber; uitgever: Ravensburger) en Tiny Towns (auteur: Peter McPherson; uitgever: AEG|Pegasus).

De vriendenhits zijn Daddy Winchester (auteur: Jérémy Pinget; uitgever: HUCH!|Blue Orange), Die Crew (auteur: Thomas Sing; uitgever: Kosmos) en Truth Bombs (auteur: Phil Lester; uitgever: HCM Kinzel).

De experthits zijn Airship City (auteur: Masaki Suga; uitgever: Spielefaible), Aufbruch nach Newdale (auteur: Alexander Pfister; uitgever: Lookout Spiele) en Wasserkraft (auteur: Simone Luciani, Tommaso Battista; uitgever: Cranio|Feuerland).

De kaartspelhits zijn HiLo (auteur: Eilif Svensson, Knut Strømfors; uitgever: Schmidt Spiele), Spicy (auteur: Zoltán Györi; uitgever: HeidelBÄR) en YOKAI (auteur: Julien Griffon; uitgever: Game Factory).

De trendy hits zijn Escape Room Das Spiel Jumanji (auteur: Sjaak Griffioen; uitgever: NORIS), Invasion of the Cow Snatchers (auteur: Bob Hearn; uitgever: Think Fun|Ravensburger) en Man muss auch Gönnen können (auteur: Ulrich Blum, Jens Merkl; uitgever: Schmidt Spiele).

Meer informatie: