999 Games veert op met Samoa

999 Games komt dit najaar met het kaartspel Samoa. Dit spel is ontworpen door de Nederlander Lars Jansen en geïllustreerd door Andrew Bosley. In dit kaartspel krijgt iedere speler een eigen masker toegewezen, maar weten spelers niet welke masker bij wie hoort. Ze voorzien de maskers via de speelkaarten van gekleurde veren. Hoe meer kleuren, des te meer punten. Er vliegt ook wel eens een veer in de fik, wat minpunten oplevert. Verder probeer je te achterhalen welk masker bij wie hoort. Lukt dit, dan krijg je bonuspunten. Wordt jouw masker door iedereen geraden, dan heb je verloren. Helaas beschik ik niet over de spelregels, zodat ik me noodgedwongen beperk tot deze oppervlakkige beschrijving. Door de Nederlandse auteur ben ik benieuwd of dit spel het resultaat is van de Bring & Try stand, waarmee deze uitgever op beurzen staat. Maar hierover wordt in het persbericht niets gezegd.

Samoa is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 25 minuten.

Meer informatie: