SPIEL.digital krijgt vorm

Spiel is de grootste spellenbeurs ter wereld, met afgelopen jaar maar liefst 86.000 m2 expositieruimte, 1200 exposanten uit meer dan 50 landen, 209.000 bezoekers en zo’n 1.500 nieuwe producten. Door de wereldwijze corona-pandemie is de fysieke uitvoering van dit internationale evenement dit jaar niet mogelijk, in 2020 beleven we Spiel digitaal.

Op de online spellenbeurs SPIEL.digital kunnen spelliefhebbers zich oriënteren op de deelnemende uitgevers en hun nieuwe spellen, is het mogelijk om spellen te kopen en worden allerlei events georganiseerd. De organisator werkt samen met mediapartners uit alle windstreken, wat een online evenement vol interessante content zal opleveren. Na afloop van de online beurs blijft de content minstens tot het einde van het jaar beschikbaar op het platform SPIEL.digital.

In een recente nieuwsbrief krijgt het evenement meer vorm:

  • SPIEL Games: een portaal waar alle nieuwe spellen in woord en beeld worden gepresenteerd, inclusief een zoekfunctie, een wensenlijstje, de mogelijkheid om spellen te kopen en allerlei promo-acties.
  • SPIEL Exhibitors: een presentatie van uitgevers in meer dan vijftien themawerelden, met virtuele stands en speeltafels en tal van events van de uitgevers.
  • SPIEL Community: actueel spellennieuws, een overzicht van online acties en events, ontdek lokale events via de deelnemende winkels en spellencafés.
  • SPIEL TV: de media hub met livestreams van de grote spelers uit de internationale spellenscène (bijv. BGG), panels en seminars, video’s van uitgevers en andere content creators.
  • SPIEL Business: een exclusief segment voor professionals, met virtuele ontmoetingsruimtes en een galerie van prototypes.

In de onderstaande YouTube video geeft Max Metzler een kijkje in de keuken van SPIEL.digital. Ik ben onder de indruk van wat ze van plan zijn met deze digitale editie. Spiel is voor mij veel meer dan een wagonlading nieuwe spellen. Het is een sociale gebeurtenis, een sfeervolle ontmoetingsplaats, georganiseerd door enthousiaste en gedreven mensen met passie voor onze hobby. Het lijkt erop dat ze de geest van Spiel op een mooie manier digitaal weten te maken.

Meer informatie: