Genomineerden Speelgoed van het Jaar 2020

Vanmiddag zijn de genomineerden voor Speelgoed van het Jaar 2020 bekendgemaakt. Deze prijs is zoals gebruikelijk verdeeld in meerdere leeftijdscategorieën. Het publiek stemt vanaf 9 september 2020 op zijn favorieten in de verschillende categorieën. De winnaar wordt in de loop van het najaar bekendgemaakt. Vorig jaar gebeurde dat begin november in het Amsterdamse NEMO Science Museum, ik heb geen idee hoe ze het in 2020 gaan aanvliegen.

  • 0 t/m 3 jaar: Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf (Playmobil) en SmartMax My First Sounds Senses (Smart)
  • 4 en 5 jaar: Ik Leer Symmetrie (JUMBO), PAW Patrol Ultimate Police Cruiser (Spin Master), Louis Liaan (Megableu) en Jaak en de Bonenstaak (Smart).
  • 6 en 7 jaar: FurReal – Mama Josie de Kangoeroe (Hasbro), LEGO Super Mario: Avonturen met Mario starter set (LEGO), Bank Attack (Megableu) en Froggit (Smart)
  • 8 en 9 jaar: Color Addict (Cartamundi), DOTS BFF armbandenset (LEGO) en L.A.M.A. (999 Games)
  • 10 en 11 jaar: Overbooked (jumbo), De Zoektocht naar El Dorado (999 Games) en Cube Duel (Smart)
  • 12 t/m 17 jaar: Herrlof (Jolly Dutch) en Stay Cool (999 Games)
  • 18 plus: De Crew (999 Games) en Black Stories Uni Edition (Tucker’s Fun Factory)

Commentaar: het geringe aantal genomineerden in de hogere leeftijdscategorieën valt op, zeker wanneer je je realiseert dat Overbooked en L.A.M.A. al voor de verkiezing van 2019 op de markt waren. En dan heeft de organisator de bijdrage voor een nominatie ook nog eens met 1.000 euro verlaagd naar het vriendenprijsje van 3.500 euro. Het zij zo, het doet mij deugd dat er meerdere prachtige spellen zijn genomineerd, die ook hier met veel plezier op de speeltafel zijn beland. Ik duim voor L.A.M.A., El Dorado, Herrlof en De Crew.

Meer informatie: