Parijs voor twee

999 Games heeft een nieuw tweepersoonsspel uitgegeven. Parijs is de Nederlandstalige editie van een spel van de Spaanse uitgever Devir. In het kielzog van de wereldtentoonstelling van 1889 loopt de lichtstad Parijs voorop in elektrische straatverlichting. Je speelt een stadsplanner met de taak de stad zo mooi mogelijk te verlichten, om bezoekers te lokken en kunstenaars te inspireren. Om de beurt plaatsen jij en je tegenstander eerst een stadstegel waarmee je het grid van de stad neerlegt, of kies je een gebouw om in de tweede fase van het spel te plaatsen. Zorg ervoor dat jouw eigen stadsgebieden groot genoeg zijn om gebouwen te plaatsen en dat er voldoende lantaarnpalen zijn om ze te belichten.

Parijs is een ontwerp van Jose Antonio Abascal Acebo. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Meer informatie: