Race door de jungle met El Dorado

999 Games heeft Reiner Knizia’s bordspel De Zoektocht naar El Dorado, een uitmuntend racespel met een deck building motor, vandaag uitgeleverd. Dit is een nieuwe editie van het spel dat in het voorjaar van 2017 bij Ravensburger Duitsland verscheen en in dat jaar een Spiel des Jahres nominatie in de wacht sleepte. Deze belangrijke hoofdprijs wist het spel helaas niet te winnen, maar twee jaar later was het wel raak in Italië en Spanje. Deze nieuwe editie bestaat zelfstandig naast de Duitse voorganger en is door het nieuwe artwork en het afwijkende formaat van de speelkaarten niet uitwisselbaar. Deze editie heeft een adviesprijs van drie tientjes, een koopje voor een spel van deze kwaliteit.

Op het speelveld van losse dubbelzijdige bordstukken racen de spelers met hun speelfiguren door de jungle. Je hebt een startdeck met acht basiskaarten. Naast het speelveld ligt een markt met betere actiekaarten. Je start elke beurt met vier handkaarten. Deze kun je allereerst gebruiken om over het speelveld te bewegen. Speel daartoe één kaart met een bewegingssymbool (groen, blauw of geel) en beweeg jouw speelfiguur een of meer velden over de desbetreffende terreinsoort. Na je beweging kun je jouw resterende handkaarten gebruiken om één nieuwe, betere kaart te kopen. Onderweg heb je mogelijkheden om de matige basiskaarten uit jouw deck te smijten. Zodra een speelfiguur een van de eindvelden bereikt, wordt de ronde uitgespeeld en is het spel voorbij.

De Zoektocht naar El Dorado is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: