Speuren met 999 Games

999 Games komt deze zomer met Pocket Detective, een coöperatieve spellenreeks van Martino Chiacchiera & Silvano Sorrentino, de ontwerpers van de populaire Pocket Escape Room-serie. De spelers zijn detectives die samen een geheimzinnige zaak moeten oplossen. De eerste twee sets zijn Bloedrode Rozen en De Blik van de Geest.

Met een combinatie van de doos en een paar kaarten vorm je eerst een driedimensionale plaats delict. Iedere speler heeft een hand kaarten, die hij open op tafel uitspeelt om waardevolle informatie met de groep te delen, of dicht in het archief aflegt wanneer ze tot een dwaalspoor zouden leiden. Elke kaart heeft een waarde van 1-10. Je mag ‘m alleen open uitspelen wanneer deze waarde gelijk of lager is dan de hoeveelheid kaarten in het archief. Door goed te deduceren en samen te werken probeer je de zaak op te lossen. Aan het einde van het spel moet je vragen goed beantwoorden om zoveel mogelijk punten te verdienen.

Pocket Detective is geschikt voor 1-6 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60 minuten.

Meer informatie: