The American Tabletop Awards 2020

In september 2019 werd de nieuwe spellenprijs The American Tabletop Awards gelanceerd. Dit is een juryprijs van tien deskundigen uit de Amerikaanse spellenscène. Deze prijs werkt met vier categorieën met een oplopende complexiteit (‘Early Gamers’, ‘Casual Games’, ‘Strategy Games’ en ‘Complex Games’). In elke categorie wordt uit drie genomineerden één winnaar gekozen en aanvullend twee spellen aanbevolen. Met de jaargang 2020 hadden ze blijkbaar wat meer haast, deze is vandaag al bekendgemaakt.

In de Early Gamers categorie is Draftosaurus van Antoine Bauza, Corentin Lebrat, Ludovic Maublanc en Théo Rivière de winnaar. De andere genomineerden waren L.A.M.A. en The Aquicorn Cove Board Game. Snowman Dice en My First Castle Panic krijgen een aanbeveling.

In de Casual Games categorie is ShipShape van Rob Daviau de winnaar. De andere genomineerden waren Miyabi en Silver & Gold. Point Salad en Wavelength krijgen een aanbeveling.

In de Strategy Games categorie is Wingspan van Elizabeth Hargrave de winnaar. De andere genomineerden waren SHŌBU en Hadara. Clank! Legacy: Acquisitions Incorporated en Ecos: First Continent krijgen een aanbeveling.

In de Complex Games categorie is De Taveernen van de Oude Stad van Wolfgang Warsch de winnaar. De andere genomineerden waren Pipeline en Cthulhu: Death May Die. Barrage en Pax Pamir krijgen een aanbeveling.

Meer informatie: