Monuments op Kickstarter

De Nederlandse uitgever Keep Exploring Games heeft vandaag het nieuwe spel Monuments op Kickstarter gelanceerd. In dit spel speel je op een speelveld van 143 hexagons van 6 cm een oude beschaving (Grieken, Egyptenaren, Maya’s of Inca’s). Het spel kent geen tijdperken en technologische ontwikkelsporen. In Monuments ligt de focus op het bouwen van jouw monument. Dit is een grote miniatuur (tot 13 cm hoog) van Tikal, Machu Picchu, de Vuurtoren van Alexandrië of de Colossus van Rhodes, die de 2-4 spelers in vijf lagen moeten opbouwen. De uitdaging zit erin dat voor elke hogere laag de drie vereisten steeds moeilijker worden. Je moet een aantal grondstoffen inleveren, een aantal landvakjes controleren en een aantal werkers opofferen. Omdat de vereiste hoeveelheid landvakjes toeneemt, komen de spelers steeds dichter bij elkaar in de buurt.

Het spel heeft een overzichtelijke actiemotor met weinig downtime. Iedere speler heeft dezelfde tien actiekaarten. Als je aan de beurt bent, doe je slechts één ding. Of je speelt één handkaart, voert de afgebeelde actie uit en legt de kaart af. Of je neemt al jouw afgelegde kaarten terug op de hand.

Het spel eindigt na de ronde waarin een speler zijn monument afbouwt, de speler met de meeste punten wint het spel. Het spel duurt ongeveer 60-120 minuten (30 minuten per speler), afhankelijk van de ervaring en de mate van competitie aan het einde van het spel. Monuments is een ontwerp van Martin Looij.

Meer informatie: