Nieuwe Nederlandse spellenprijs

Nederland is een spellenprijs rijker. De ‘Spelauteur Prijs Nederland’ is een prijs voor de beste Nederlandse spelauteur van het jaar. Deze titel kan worden verdiend op basis van een enkele bijzonder geslaagde titel of op basis van de totaalindruk van de spellen die gedurende het jaar van een auteur zijn uitgegeven. De prijs wordt zaterdag 4 april uitgereikt op Zuiderspel 2020 in Veldhoven.

De spelauteur moet in Nederland wonen of de Nederlandse nationaliteit bezitten, het spel moet voor het eerst zijn uitgegeven in het voorgaande kalenderjaar, het spel moet te koop zijn voor consumenten en heruitgaven van bestaande spellen doen niet mee.

De jury vormt een zo groot mogelijke afspiegeling van onafhankelijke reviewers, spellenwinkels en vertegenwoordigers van spellenclubs. De organisatie van de Spelauteur Prijs Nederland is in handen van het Spellenmaakgilde.

Meer informatie: