Impressie Ducosim winterbeurs 2020

Afgelopen zaterdag organiseerde Ducosim een mooie spellenbeurs in de Amersfoortse Flint. De grote spellenveiling was een belangrijke attractie. Helaas kwamen dit jaar maar een paar bijzondere kavels onder de hamer en verliep het bieden tamelijk lauw. De nieuwe veilingmeester moest aan het begin duidelijk nog even wennen aan de snelheid waarmee de handen omhoog gingen, waardoor meerdere keren vanuit een groep van vijf-zes gelijktijdige biedingen maar één bod werd geregistreerd. Dit haalde de energie eruit en was funest voor de opbrengst van de desbetreffende kavels. Maar dit waren ongetwijfeld kinderziektes, al met al is het mooi dat iemand bereid is om zich in te zetten voor de club. Ook deze veiling zaten er weer een paar inkopers van de bekende tweedehandswinkeliers in de zaal, die een paar koopjes op de kop wisten te tikken.

de veiling gaat van start

Door andere verplichtingen ben ik maar een paar uur gebleven, die ik vooral heb gevuld met kletsen over spelletjes, de spellenscene en andere interessante onderwerpen. Ik beperk me tot een korte sfeerimpressie aan de hand van een paar foto’s.

tientallen tafel met speelplezier

Runestones van Queen Games

Fred Horn met zijn prachtige tweepersoonsspel Fenix

een van de talrijke activiteiten met spelauteurs

999 Games met Wingspan en meer

Spelgroep Phoenix en Quined Games