Pigasus van Brain Games

Bij Spellenpoort Amersfoort viel mijn blik vanmiddag op Pigasus, een grappig reactiespel van Brain Games, dat hier met Nederlandstalige spelregels door Boosterbox wordt gedistribueerd. De speelkaarten tonen afbeeldingen van dieren, die door moeder natuur op een vreemde manier zijn vermengd. Elk dier is namelijk een fantasievolle mengelmoes van twee echte dieren. De deler voegt telkens een nieuwe kaart aan het open aanbod toe. Wanneer je een paar kaarten denkt te herkennen waarvan de lichamen zijn verwisseld, wijs je beide kaarten aan en probeer je als eerste de Pigasus (een gevleugeld rubberen varken) te pakken en te knijpen. Heb je het goed, gaan de kaarten naar je scorestapel. Heb je het fout, moet je zoveel gescoorde kaarten inleveren als er spelers meedoen. Aan het einde van het spel tel je de gescoorde kaarten.

Pigasus is ontworpen door Urtis Šulinskas en geïllustreerd door Reinis Pētersons. Het spel is geschikt voor 2-8 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: