Spellenspektakel 2019: preview

Op zaterdag 9 en zondag 10 november opent het grootste gezelschapsspellenevenement van de Benelux voor de zesentwintigste keer de deur voor een weekend vol speelplezier. De Jaarbeurs Utrecht wordt dan bevolkt door internationale spellenuitgevers met de nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met mooie aanbiedingen en tweedehands pareltjes, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers. De spellen liggen daar voor je klaar, tientallen demonstrateurs leggen je uit hoe je ze moet spelen.

Het Spellenspektakel is een evenement voor het gehele gezin, dus ook voor jonge kinderen. Op het Kinderplein vind je kinderspellen en andere bouw- en knutselactiviteiten voor de kleintjes. Een professioneel team staat klaar voor begeleiding en uitleg, zodat ouders elders zelf een spel kunnen spelen. Bij uitgevers als Jumbo, Clown Games, HABA, Smart Games en Megableu is ook genoeg te beleven voor jonge spelertjes.

vorig jaar was het gezellig druk

Wil je weten welke spellen op het Spellenspektakel op tafel liggen? Werp dan een blik op de forse lijst met speldemonstraties van de aanwezige uitgevers en spelauteurs. Bij spellenclubs als Roll the Dice en Ducosim kun je daarnaast terecht voor de spellenhits van de internationale beurs Spiel, de genomineerden van de Nederlandse Spellenprijs en andere lekkernijen voor spelliefhebbers.

Spellenspektakel Special

Op de beurs wordt de speciale beurseditie van het mooie spellentijdschrift Spel! (uitgegeven door Ducosim) uitgedeeld. Hierin vind je een plattegrond en informatie over de spellenhobby en de op de beurs te spelen spellen.

Bordspelmania

Het spellenportaal Bordspelmania organiseert zijn populaire uitgeversrally, een fotozoekwedstrijd waaraan de meeste op de beurs aanwezige uitgevers deelnemen. Per uitgever is een fragment van een spel gefotografeerd. Aan jou de taak om op de beurs de juiste titels en uitgevers bij deze foto’s te zoeken. Bij de Bordspelmaniastand kun je het deelnameformulier ophalen en inleveren. Met de uitgeversrally kun je leuke prijzen winnen, ook wanneer je maar een paar spellen hebt ontdekt.

de BSM fotowedstrijd is geliefd

After Party

Op zaterdag 9 november is de bar van het Hampton by Hilton hotel (Boven Catharijnepoort 4) vanaf 20:00 uur geopend voor de traditionele speelavond. 999 Games neemt zoals gebruikelijk extra spellen en demonstrateurs mee. Het zou mooi zijn wanneer andere uitgevers ook een (dobbel)steentje aan deze avond bijdragen.

Meer weten?

Heb jij geen idee wat een Spellenspektakel is? Laat je dan rondleiden door de historie van de beurs.
Hoe was het vorig jaar? Lees het beursverslag van 2018.

Meer informatie