Samen ontsnappen in Obscurio

Deze week verscheen de Nederlandstalige editie van het nieuwe coöperatieve bordspel Obscurio van Libellud. In dit asymmetrische spel moeten de spelers ontsnappen uit een magische bibliotheek. De spelleider speelt de Grimoire, het toverboek met afbeeldingen en hints, en moet zijn medespelers naar de uitgang begeleiden. De overige spelers zijn tovenaars, die samenwerken om de aanwijzingen van de spelleider te begrijpen en elke beurt de juiste kaart (deur) moeten vinden om verder te komen. Er is echter een verrader in de groep, die zijn medespelers probeert te misleiden tijdens het bespreken van de illusiekaarten, zodat ze de verkeerde richting kiezen. De tovenaars winnen wanneer ze ontsnappen en er minstens één connectietoken op het bord ligt. De verrader wint wanneer de laatste connectietoken voor die tijd wordt verwijderd.

Obscurio is een ontwerp van een groep auteurs genaamd ‘L’Atelier’. Het spel is geschikt voor 2-8 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 40 minuten.

Meer informatie: