Spiel 2019: Hans im Glück

De Duitse uitgever Hans im Glück heeft voor Spiel 2019 één nieuw bordspel en een handvol uitbreidingen aangekondigd. Je vindt deze uitgever in hal 1, standnummer F162, en hal 2, standnummer B110.

Marco Polo II: Im Auftrag des Khan is een zelfstandig speelbare opvolger van de asymmetrische topper en Deutsche Spiele Preis winnaar uit 2015. Nu vertrek je vanuit Peking op verschillende routes door Azië. De basis van het spelsysteem is bekend. De uitgever licht de volgende nieuwe elementen uit: een nieuw speelbord, nieuwe karakters, gildezegels, jade, nieuwe acties (beweging, markt, opdrachten enzovoort), nieuwe eindvoorwaarden.

Marco Polo II: Im Auftrag des Khan is een ontwerp van Simone Luciani en Daniele Tascini met illustraties van Dennis Lohausen. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 30 minuten per speler. Ik heb nog geen bevestiging van een Nederlandstalige editie door 999 Games. Mochten ze ‘m gaan doen, neem ik aan dat we er vlak voor Spiel iets over zullen horen.

Carcassonne Maps is een nieuwe manier om Carcassonne te spelen. Op de desbetreffende kaarten in A1-formaat kun jij jouw tegels aanleggen om steden te bouwen en wegen aan te leggen. Er zijn nieuwe manieren om punten te verdienen. Hans im Glück start met vijf sets: Benelux, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en het Iberische schiereiland.

Carcassonne: Die Zöllner is een kleine uitbreiding met – ik word bijna ontroerd – belastingheffing.

Voor Hadara zijn er twee mini-uitbreidingen aangekondigd. Bij Marktplatz und Monumente kun je speciale munten inzetten wanneer je aan de voorwaarden voor de markt voldoet; de nieuwe monumenten zijn goed voor extra punten of bonussen. Adel & Erfindungen bevat 48 nieuwe kaarten, 16 voor elk tijdperk. Het basisspel zelf wordt voorzien van een nieuwe doos met een gewijzigde vormgeving.

Meer informatie: