Spiel 2019: Trails of Tucana

Aporta Games introduceert op Spiel 2019 Trails of Tucana. Jumping Turtle Games komt dan meteen met de Nederlandstalige editie. Deze demonstreren ze niet op Spiel (daarvoor moet je bij Aporta aanschuiven), maar ze hebben naar verwachting wel een beperkte verkoopvoorraad bij zich.

Bij Trails of Tucana krijgt iedere speler een scoreblad met een kaart met dorpen, bezienswaardigheden en verschillende terreinsoorten. Elke beurt worden twee terreinkaarten onthuld. Er zijn acht woestijnen, zeven bossen, zes bergen, vier water en twee jokers. Alle spelers tekenen ergens op hun eigen kaart een route tussen die twee terreinen. Een route is een rechte lijn die twee aangrenzende vakken met elkaar verbindt. De nieuwe route mag (maar hoeft niet) verbonden te zijn met eerder getrokken routes. Vertakkingen zijn toegestaan. Je kunt punten scoren door het verbinden van dorpen met dezelfde letter en door het verbinden van dorpen met bezienswaardigheden. De eerste speler die een specifiek paar dorpen verbindt, krijgt bonuspunten. Een verbinding met een bezienswaardigheid is ook punten waard. Een tweede verbinding met dezelfde soort bezienswaardigheid levert meteen een extra route op. Het spel eindigt wanneer de stapel met terreinkaarten voor de tweede keer is verbruikt. De speler met de meeste punten wint het spel.

Trails of Tucana  is een ontwerp van Eilif Svensson en Kristian Amundsen Østby (de auteurs van Santa Maria). Het spel is geschikt voor 1 tot 8 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: