Premio JdA 2019 – nominaties

De jury van de Spaanse spellenprijs Premio JdA heeft eerder deze week de genomineerden van 2019 bekendgemaakt. Uit deze spellen wordt op 12 oktober het Spaanse Spel van het Jaar (Juego del Ano) van 2019 gekozen. De ceremonie vindt plaats op het Festival Internacional de Juegos Córdoba.

De vijf genomineerden zijn:

  • Cryptid van Hal Duncan & Ruth Veevers (Do it Games)
  • El Dorado van Reiner Knizia (Ravensburger Ibérica)
  • Inis van Christian Martinez (Gen X)
  • Manhattan van Andreas Seyfrath (Mercurio)
  • Optimus (Clever) van Wolfgang Warsch (Devir)

De jury heeft daarnaast een lijst met aanbevolen spellen gepubliceerd: A las Puertas de Loyang, Asesinato en Hong Kong, Blue Lagoon, Bomb Squad, Short, Cool Runnings, Clank!, Cubirds, Hadara, Hollywood Golden Age, Just One, Kero, Keyforge, Notre Dame, Orleans en Root.

Meer informatie: