The American Tabletop Awards 2019

Via BGG stuitte ik op de nieuwe Amerikaanse spellenprijs The American Tabletop Awards. Dit is een juryprijs van tien deskundigen uit de Amerikaanse spellenscène. Deze prijs werkt met vier categorieën met een oplopende complexiteit (‘Early Gamers’, ‘Casual Games’, ‘Strategy Games’ en ‘Complex Games’). In elke categorie wordt uit drie genomineerden één winnaar gekozen en aanvullend twee spellen aanbevolen. Deze week is de uitslag van 2019 gepubliceerd.

In de Early Gamers categorie is Catch the Moon van Fabien Riffaud en Juan Rodriguez de winnaar. De andere genomineerden waren Snail Sprint en The Mind. Drop It en Megaland krijgen een aanbeveling.

In de Casual Games categorie is De Kwakzalvers van Kakelenburg van Wolfgang Warsch de winnaar. De andere genomineerden waren Shadows: Amsterdam en Space Base. Just One en Gizmos krijgen een aanbeveling.

In de Strategy Games categorie is Chronicles of Crime van David Cicurel de winnaar. De andere genomineerden waren Architects of the West Kingdom en Heroes of Land, Air and Sea. Coimbra en Cryptid krijgen een aanbeveling.

In de Complex Games categorie is Root van Cole Wehrle de winnaar. De andere genomineerden waren Betrayal Legacy en Brass: Birmingham. Teotihuacan: City of Gods en Gùgōng krijgen een aanbeveling.

Meer informatie: