Deutsche Spiele Preis 2019 voor Wingspan

Vanmorgen is de uitslag van de Deutsche Spiele Preis 2019 bekendgemaakt. Deze gerenommeerde spellenprijs wordt jaarlijks toegekend op basis van een verkiezing onder spelers, recensenten, winkeliers en spellenclubs. Het prachtige FLÜGELSCHLAG/WINGSPAN heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept. Na de Kennerspiel des Jahres winst in juli is hiermee de ‘Duitse Dubbel’ een feit. Wingspan is een ontwerp van Elizabeth Hargrave.  Wingspan wordt in meerdere talen uitgegeven, de Nederlandse editie is van 999 Games.

De volledige top tien van 2019:

  1. FLÜGELSCHLAG van Elizabeth Hargrave (Feuerland)
  2. DIE TAVERNEN IM TIEFEN THAL van Wolfgang Warsch (Schmidt Spiele)
  3. TEOTIHUACAN: DIE STADT DER GÖTTER van Daniele Tascini en Dávid Turczi (Schwerkraft)
  4. SPIRIT ISLAND van R. Eric Reuss (Pegasus Spiele)
  5. ARCHITEKTEN DES WESTFRANKENREICHS van Shem Phillips en S.J. Macdonald (Schwerkraft)
  6. DETECTIVE van Ignacy Trzewiczek, Przemysław Rymer en Jakub Łapot (Portal Games)
  7. UNDERWATER CITIES van Vladimir Suchy (Delicious Games)
  8. NEWTON van Nestore Mangone en Simone Luciani (Cranio Creations)
  9. JUST ONE van Ludovic Roudy en Bruno Sautter (Repos Production)
  10. GLOOMHAVEN van Isaac Childres (Feuerland)

Commentaar: de verkiezing heeft dit jaar alweer een prachtige winnaar opgeleverd. Wingspan is een hoogvlieger die wat mij betreft niet vaak genoeg in de prijzen kan vallen. Deze top tien bevat nog meer spellen die mij zeer goed zijn bevallen, waaronder het op de tweede plaats geëindigde bordspel De Taveernen van de Oude Stad. De derde plek van Teotihuacan bevestigt dat ook Jumping Turtle Games een neusje heeft voor buitenlandse toppers.

De winnaar van de Deutsche KinderspielePreis 2019 is CONCEPT KIDS – TIERE van Gaetan Beaujannot en Alain Rivollet (Repos Production).

De huldiging van deze spellen en de mensen erachter vindt plaats op een feestavond tijdens Spiel 2019. Team Bordspeler is er weer bij. We doen ons best om hiervan ook dit jaar een paar leuke foto’s te schieten.

Meer informatie: