Zoek en red de dieren in Farm Rescue

De Belgische uitgever Jumping Turtles Games heeft voor de komende maanden veel nieuwe releases op de rol staan, zowel licentietitels als eigen producties. In de komende weken zal ik de nieuwe spellen hier uitgebreid voorstellen. Ik ga van start met Farm Rescue, een coöperatief geheugenspel dat al over een paar weken in de winkels zal liggen. De uitgever is Brain Games, Jumping Turtle Games distribueert het spel in het Nederlandse taalgebied.

Het speelveld is een raamwerk, dat aan het begin wordt gevuld met vijfentwintig gekleurde dierentegels. Er zijn vijf diersoorten in vijf kleuren. De tegels liggen open. Aan de rand van het speelveld staan een boer en acht velden verderop een wolf. De actieve speler gooit twee dobbelstenen. Gooit hij een combinatie van een kleur en een dier die nog zichtbaar is, dan draait hij die tegel om. Gooit hij een onzichtbare combinatie, dan moeten de spelers samen de juiste tegel aanwijzen. De actieve speler beslist uiteindelijk welke tegel wordt omgedraaid. Bij een juiste keuze gaat de boer een stapje verder en loopt hij in op de wolf. Bij een onjuiste keuze gaat de wolf een stapje verder en vergroot hij de afstand tot de boer. Daarna wordt de tegel weer teruggedraaid. Er staat ook een joker op elke dobbelsteen, waarmee je kleur of dier mag kiezen. De spelers winnen wanneer de boer de wolf inhaalt voordat deze de boerderij bereikt, of wanneer alle tegels dicht op tafel liggen voordat de wolf bij de boerderij is. De spelers verliezen wanneer de wolf voor die tijd de boerderij bereikt.

Farm Rescue is een ontwerp van Harris Tsagas. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf vier jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: