Spiel 2019: Sunflower Valley: The Card Game

Van de Nederlandse spelauteur Wouter van Strien is op Spiel 2019 bij Hobby World (hal 1, standnummer E151) het kaartspel Sunflower Valley: The Card Game te spelen. Via drafting en tableau building vullen de spelers een vruchtbare vallei met bergen, dorpjes, zonnebloemen (soms met boeren), meren, weides en spoorlijnen. Dorpjes, bergen en boeren vereisen bepaalde orthogonale combinaties. Met de spoorlijnen groeit jouw netwerk van verbonden dorpjes. In drie rondes worden telkens zeven kaartjes van iedere speler getrokken en gedraft. Aan het eind bestaat elke vallei uit negentien kaartjes. De verschillende soorten doelkaarten zorgen daarbij voor variatie en verschillende strategieën.

Sunflower Valley: The Card Game is geschikt voor 2-6 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Het spel is naar verwachting nog niet te koop op de beurs, maar wordt wel gedemonstreerd.

Meer informatie: