WGG is van de ratten besnuffeld

White Goblin Games komt op Spiel 2019 met Rat Attack. Dit is een nieuwe editie van Michael Schacht’s tweepersoonsspel Rattenscharf/Rat Hot uit 2005. Volgens de auteur is het spelsysteem niet ingrijpend gewijzigd. Het spelmateriaal bestaat uit langwerpige tegels met drie velden. Hierop zijn specerijen en/of ratten afgebeeld. Aan het begin is er één open starttegel. De startspeler trekt er één en legt deze aan naast de starttegel. Vanaf dat moment trekken en leggen de spelers om de beurt twee tegels. Een nieuwe tegel moet altijd grenzen aan een of meer bestaande. Tegels mogen ook op elkaar worden gelegd, maar dan nergens zwevend en minstens bovenop twee verschillende tegels. Met groepen specerijen verdien je punten. Er zijn ook ratten in de spelerkleuren. Die moet je zien af te dekken, want je verliest meteen wanneer er drie ratten in jouw kleur zichtbaar zijn.

Rat Attack is geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten. Rat Attack is een leuk en luchtig legspelletje, waarbij je met listig stapelwerk nare streken kunt uithalen.

Meer informatie: