WGG rolt door met Qwantum

White Goblin Games komt volgende week met Qwantum, een nieuw ‘roll & write’ dobbelspel in de populaire Qw-serie van deze uitgever, die ooit met Qwixx begon. Het spelmateriaal bestaat uit zeven dobbelstenen, een scoreblok en wat schrijfgerei. Ook hier doe je mee in de beurt van de actieve speler. Bij dit spel noteer je de getallen in de gekleurde rijen eerst in oplopende volgorde, maar vanaf de witte lijn moeten ze aflopen. Aan het einde van het spel tellen alleen compleet gevulde kolommen. Heb jij het jezelf in een bepaalde kleur te moeilijk gemaakt, dan ga je dat bij de telling voelen. Gulzige overmoed lijkt gevaarlijk, de hobbels subtiel en snel nemen lijkt verstandiger.

Qwantum is een ontwerp van Anna Oppolzer, Stefan Kloß en Reinhard Staupe. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: