Spiel 2019: beursupdate augustus

Gisteren viel er een persbericht met nieuws over de Internationale Spieltage Spiel 2019 op de digitale deurmat. Over acht weken gaan de poorten open, de hoogste tijd voor een korte update met beursnieuwtjes.

In de afgelopen vijf jaar heeft het vloeroppervlak van Spiel zich bijna verdubbeld. Dit jaar groeit de expositieruimte door van 80.000 m2 naar 86.000 m2. Hal 5 is dit jaar verbouwd en uitgebreid. Het aantal exposanten stijgt van 1.150 naar 1.200 uit 53 landen. Zij zullen naar verwachting zo’n 1.500 nieuwe producten presenteren. Dit jaar is er zelfs een standhouder uit Iran, een land waar het gezelschapsspel in opkomst is. Persian Dice/Reality Games presenteert in hal 5 (stand E-106) het spel Zaar en de noviteit King Thief Minister.

Spiel 2019 staat in het teken van innovatie. Dit jaar wordt voor de eerste keer een Spiel-Preview-Night georganiseerd. Op deze woensdagavond voorafgaand aan de beurs worden tientallen nieuwe spellen gepresenteerd en onder begeleiding uitgelegd. Daarnaast is er een grote speluitleen met vrije speeltafels. De kaartjes voor deze avond waren binnen een paar minuten uitverkocht. Op vrijdag wordt voor de eerste keer een Educator’s Day georganiseerd, met panels en discussies over spel en onderwijs. Op vrijdag wordt verder een Meet ’n Play georganiseerd met speelse podcasters, bloggers en YouTubers. In een speelzaal van 900 m2 kun je nieuwe spellen proberen en de mensen ontmoeten die maand in maand uit hun best doen om jou over onze leuke hobby te informeren. Zaterdag is er een podiumdiscussie over het thema spellen in bibliotheken en ludotheken.

Sinds gisteren is de Spiel 2019 community design shop geopend. Daar vind je leuke shirts en andere Spiel 2019 goodies.

Er zijn ook leuke acties rond spellen. Amigo viert de vijfentwintigste verjaardag van 6 Nimmt! met een ‘Sonderkartenwettbewerb’, waarmee je een reis naar Spiel 2020 en een ‘meet and greet’ met Wolfgang Kramer kunt winnen. Kosmos organiseert een grote ruilhandel op Catan, waarbij je op de beursvloer grondstoffen ruilt. Je ontmoet niet alleen andere Catanfans, maar met een complete set kun je leuke prijzen winnen. Libellud pakt uit met een spectaculaire stand voor het nieuwe spel Obscurio, een coöperatieve zoektocht met een verborgen verrader. Hiervoor wordt de stand als een herenhuis opgebouwd. Uiteraard zijn er dit jaar weer allerlei toernooien, waaronder het WK Carcassonne.

de Math-Trade was een dolle boel in 2018

Vorig jaar zorgde de populaire Math-Trade – in elk geval in de ogen van de bewaking – voor enige overlast bij Eingang West. Dankzij de verruimde beursvloer vindt de Math-Trade dit jaar plaats in hal 7. Een prettig vooruitzicht mocht het weer een beetje tegenvallen.

De leden van het Europäischen Spielesammler Gilde (ESG) openen ook dit jaar hun schatkamers voor de bezoekers van Spiel. Zij presenteren dit jaar zeldzame, oude en unieke spellen rond het thema ‘spielART – Von der Kunst im Spiel’. Deze tentoonstelling neemt je mee naar spellen over kunst, kunstzinnige spellen, kunst in spellen enzovoort.

Meer informatie: