Slide Quest van Blue Orange

Deze week is de Nederlandstalige editie van het Blue Orange Games bordspel Slide Quest verschenen. Een snelle blik op achterkant van de doos leert dat ook dit spel wordt gedistribueerd door Asmodee NL. De spelers sturen een rollende ridder behendig over een speelbord met vallen en obstakels. Het spel heeft twee speelwijzen. Bij de kleine zoektocht moeten de spelers de ridder helpen om een wereld van vijf kaarten te doorlopen en veilig en gezond het einde te bereiken. Er zijn vier soorten werelden, de moeilijkheidsgraad neemt toe van de ene wereld naar de andere. Bij de grote zoektocht moeten de spelers alle twintig kaarten doorkruisen.

Om naar een volgende kaart te gaan moet de ridder de afgebeelde missie volbrengen. De ridder beweegt doordat de spelers met hun hendels het speelbord bewegen. Hierbij wordt overleg en afstemming gevraagd. Met de timer van een gratis app kun je het spel lastiger maken door onder tijddruk spelen. Je kiest een van drie moeilijkheidsgraden door een hoeveelheid levens te kiezen. De ridder verliest levens wanneer er iets fout gaat tijdens de missies; op sommige kaarten kan hij levens winnen. Er zijn zes soorten missies. Bij de eerste missie volg je het pad zonder in valstrikken te vallen. Als de ridder het pad van het licht verlaat, moet hij terugkeren naar de plek waar hij het heeft verlaten. Bij de tweede missie moet je het pad volgen zonder in valstrikken te vallen en zonder dynamiet omver te werpen. Bij de volgende drie missies moet je bewakers en een schurk onder bepaalde voorwaarden in de vallen duwen. Bij de laatste missie moet je het dynamiet op een speciale manier gebruiken. Het spel is voorbij wanneer de ridder geen levens meer heeft (de spelers verliezen) of wanneer hij met succes de laatste kaart volbrengt (de spelers winnen).

Slide Quest is ontworpen door Nicolas Bourgoin en Jean-François Rochas en geïllustreerd door Stéphane Escapa. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van 15-45 minuten.

Meer informatie: