Het verhaal van Orléans is nog niet af

De Duitse uitgever dlp games heeft het bag building mechanisme van het bordspel Orléans doorontwikkeld naar een spel met een verhaallijn, waarin de spelers meerdere tijdperken met verschillende uitdagingen doorlopen. Orléans Stories bevat twee verhaallijnen: Das erste Königreich en Die Gunst des Königs. Het eerste verhaal bevat acht tijdperken met verschillende eisen en voorwaarden. Dit verhaal geeft de spelers de vrijheid om te bepalen op basis van welke strategie ze waar en hoe lang verblijven. In het tweede verhaal moeten de spelers deels samen optrekken en binnen de tijdgrenzen van een tijdperk bepaalde opdrachten uitvoeren, om niet voortijdig uitgeschakeld te worden. Maar aan het einde van de rit wordt de individuele prestatie gewogen en krijg je punten op basis van de grootte van jouw gebied, jouw gebouwen, goederen en munten. Wie Orléans kent, zal veel bekende spelregels tegenkomen, maar de uitgever presenteert dit als een zelfstandig spel met een eigen regelset (nog afgezien van de bijzondere regels van de verhalen). De uitgever heeft aangekondigd dat er t.z.t. nieuwe verhaallijnen zullen volgen.

Orléans Stories is geschikt voor 2-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60-180 minuten. Het spel verschijnt op Spiel 2019 (hal 1, standnummer F-133) en is inmiddels voor te bestellen op de website van dlp games. Er zijn afzonderlijke Duitse en Engelse edities. White Goblin Games heeft aangekondigd dat er t.z.t. ook een Nederlandse editie komt. Op de website van dlp games kun je de spelregels downloaden.

Meer informatie: