Alexander Pfister’s Maracaibo

De Duitse uitgever Game’s Up komt dit najaar met Alexander Pfister’s nieuwe bordspel Maracaibo. De spelers zijn zeevaarders en gelukszoekers in de Caraïben tijdens de zeventiende eeuw. Startend vanuit Havanna varen ze in vier speelrondes een ronde door de Caraïben, waarbij ze elke stop acties uitvoeren. Hiermee verschaf je jezelf voordelen door kaarten uit te spelen, plaats je jouw volgelingen op bepaalde locaties, vecht je uit naam van een natie, lever je goederen, verbeter jij jouw schepen, vervul je queesten of onderneem je expedities naar het binnenland. Daarbij moet je het tempo goed in de gaten houden, want een speelronde is voorbij wanneer de eerste zeeschuimer de rondgang heeft volbracht. Je kunt Maracaibo ook als een campagne met een verhaal spelen, waarbij nieuwe elementen aan het spelsysteem worden toegevoegd. Het spel is ten slotte voorzien van solovariant.

Maracaibo is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van 60-150 minuten.

De Duitse editie van Maracaibo is op Spiel 2019 verkrijgbaar bij dlp games en bij Brettspiel-News.de, de Engelse editie bij Capstone Games. De Duitse editie is voor te bestellen bij dlp games.

Meer informatie: