Op avontuur met 999 Games

999 Games heeft al een paar jaar succes met de spellenreeks EXIT, waarin de escape room beleving naar de speeltafel is gebracht. Binnenkort (mogelijk nog deze maand) start deze uitgever met de nieuwe reeks adventure games.

In de nieuwe Adventure Games reeks staat een mysterieus verhaal centraal, dat door de spelers gaandeweg wordt beleefd en uiteindelijk opgelost. Bij dit coöperatieve spel onderzoeken de spelers gezamenlijk nieuwe ruimtes, zoeken ze aanwijzingen, ‘spreken’ ze met personen en combineren ze verschillende voorwerpen om het geheim achter het verhaal te ontdekken. De keuzes van de spelers bepalen welke kant het verhaal opgaat; er is geen weg terug. De spelers kruipen in de huid van personages met verschillende eigenschappen. Door de toegankelijk spelregels kun je meteen beginnen met spelen.

Bij EXIT staat het oplossen van raadsels voorop; bij de Adventure Games staat het verhaal centraal, zonder tijddruk. Er is niet één goede oplossing, je kunt meerdere wegen bewandelen. In tegenstelling tot de EXIT-spellen blijft het materiaal hier intact en kun je het spel opnieuw spelen.

Adventure Games – Het Gevang is de eerste titel. De spelers worden wakker in een middeleeuwse kerker, moeten in drie hoofdstukken de geheimen van deze dungeon ontdekken, voorwerpen combineren en de eventuele ontmoetingen met creaturen doorstaan. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van drie keer 90 minuten. Het spelmateriaal bestaat uit een avontuurboek, 110 kaarten, achttien ruimtes en vier speelfiguren.

Adventure Games –Monochrome Inc. is de tweede titel. De spelers moeten inbreken in het laboratorium van de Monochrome Inc., daar de valstrikken ontwijken en in drie hoofdstukken een geheim onthullen. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf zestien jaar en heeft een speelduur van drie keer 90 minuten. Het spelmateriaal bestaat uit een avontuurboek, 110 kaarten, achttien ruimtes en vier speelfiguren.

Beide spellen zijn ontworpen door Phil Walker-Harding en Matthew Dunstan.

Meer informatie: