Nederlandstalige Camel Up 2.0

Ik hoorde van Asmodee NL dat er sinds kort ook een Nederlandstalige editie van Camel Up 2.0 beschikbaar is. De eerste Nederlandstalige editie werd door 999 Games gevoerd en wist in 2015 een nominatie voor de Nederlandse Spellenprijs in de wacht te slepen. De Duitse editie is zelfs het Spiel des Jahres van 2014. Met de overname van eggertspiele door Plan B Games is de 999 Games editie een gepasseerd station.

Camel Up is een luchtig race- en biedspel, waarbij 2-8 spelers verschillende kamelen over het parcours bewegen en tegelijkertijd wedden welke kameel als 1e (2e, 3e) of laatste de finish bereikt. Je hebt dus geen ‘eigen’ kameel, alle spelers kunnen in principe alle kamelen bewegen. De controle hierop is zeer beperkt en geluksafhankelijk, want kleur en aantal vakjes worden bepaald door de dobbelsteen die uit de ‘dobbelpiramide’ komt.

De nieuwe versie van Camel Up bevat ander artwork, een speelbord met een uitklapbare palmboom, een nieuw piramide en een inhoudelijke toevoeging waarbij twee knotsgekke kamelen in de verkeerde richting lopen.

Meer informatie: