Nominaties innoSPIEL 2019

De innoSPIEL is een spellenprijs die innovatie in het zonnetje zet. Deze spellenprijs is in 2017 in het leven geroepen door het Friedhelm Merz Verlag, organisator van de Internationale Spieltage Spiel, en de stad Essen. De eerste winnaar was Magic Maze, de tweede Cool Runnings. De vakjury heeft voor de verkiezing van dit jaar drie genomineerden geselecteerd. De winnaar wordt tijdens de persconferentie van Spiel 2019 bekendgemaakt.

AB DURCH DIE MAUER schept de illusie dat speelfiguren door een muur kunnen lopen, door de innovatieve combinatie van een draaibaar speelbord en drie magneetschijven. Dit spel is ontworpen door Jürgen Adams en wordt uitgegeven door Zoch Verlag.

DETECTIVE doorbreekt op een innovatieve manier de grens tussen spel en werkelijkheid. Dit spel geeft de spelers het gevoel dat ze aan een echt politieonderzoek werken. Dit spel is ontworpen door Ignacy Trzewiczek, Przemysław Rymer en Jakub Łapot en wordt uitgegeven door Portal Games.

KEYFORGE is innovatief als “unique game” waarbij elk deck van zesendertig kaarten uniek is. Dit spel is ontworpen door Richard Garfield en wordt uitgegeven door Fantasy Flight Games.

Meer informatie: