Limes met Nederlandstalige regels

Limes is een tweepersoonsspel van de Nederlandse spelauteur Martyn F. Dit spel werd in 2014 door de Duitse uitgever Abacus uitgebracht, HOT Games distribueert dit najaar een nieuwe editie met Nederlandstalige spelregels. Een voorganger van dit spel verscheen in 2008 onder de naam Cities bij Martyn’s eigen uitgeverij Emma Games en haalde in 2009 de Empfehlungsliste van de Duitse Spiel des Jahres jury. Limes zelf won in 2014 de International Gamers Award voor het beste tweepersoonsspel.

Na een ingrijpende verbouwing van de scoreregels en de vormgeving is het spelsysteem in Limes verhuisd naar een Romeinse setting. Je bouwt uit losse tegels jouw eigen Romeinse provincie en probeert de provincie zo welvarend en veilig mogelijk te maken. Je maakt jouw graanvelden zo groot mogelijk, je laat jouw houthakkers en vissers veel hout en vis leveren en ondertussen plaats je wachters op wachttorens om de omgeving in de gaten te houden. Je weet daarbij niet welke tegel als volgende getrokken wordt. Wacht je nog een ronde op de perfecte tegel, of pas je jouw planning aan?

Limes is geschikt voor 1-2 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten. Met extra exemplaren kunnen meer spelers meedoen.

Meer informatie: