Catan wordt bedreigd

In mei 1998 verscheen de eerste Nederlandse editie van De Kolonisten van Catan, het spel dat een paar materiaal- en/of naamwijzigingen verder bekend is als de klassieker Catan. In dezelfde maand verscheen in Duitsland Städte & Ritter, een stevige uitbreiding die de harten van veelspelers sneller deed kloppen. Het duurde bijna drie jaar voordat Steden & Ridders ook in Nederland opdook. Deze week kwam 999 Games tegelijk met Duitsland met De Legende van de Veroveraars, een grote uitbreiding voor Catan met Steden & Ridders. Deze doos bevat drie scenario’s, die in verhaalvorm zijn gegoten. Het noorden van Catan wordt door een groot leger aangevallen. De spelers zijn bevelhebbers van de troepen van Catan. Ze proberen de bezetting van het eiland tegen te houden en de veroveraars te verdrijven. Je kunt de scenario’s als een campagne aanvliegen door de hoofdstukken in volgorde te spelen. Daarbij ontvang je elk scenario legendepunten, die na alle partijen een winnaar opleveren. Je kunt er ook voor kiezen om een scenario los te spelen. Deze set bevat nieuw spelmateriaal, waaronder een hoofdstuktableau, handelsposten, wijn- en amberfiches, gieterijen, stoeterijen en speciale ontwikkelingskaarten.

De Legende van de Veroveraars is ontwikkeld door Klaus en Benjamin Teuber. De set is in combinatie met Steden & Ridders geschikt voor 3-4 spelers vanaf twaalf jaar.

Meer informatie: