Spiel 2019: Jolly Dutch

De Nederlandse uitgever Jolly Dutch komt met twee spellen en een paar prototypes naar Spiel. Je vindt deze uitgever in hal 4, stand D108.

Chartered: The Golden Age is al een tijdje verkrijgbaar, na de succesvolle Kickstarter in 2018. In dit door Acquire en Big Boss geïnspireerde bordspel bouw je Amsterdam vol met pakhuizen en loop je binnen met jouw aandelen. Meer informatie: mijn indruk na een proefpot.

De Kickstarter van het kaartspel Boogie Beasts verliep afgelopen voorjaar niet succesvol. Omdat het spel op beurzen en spellendagen wel goed is ontvangen, heeft de uitgever Boogie Beasts in productie genomen. Je kunt het spel voorbestellen op de Jolly Dutch website; het spel wordt begin oktober verwacht. In dit kaartspel laat je allerlei dieren skydiven. Het spel is opgebouwd uit vier fasen: voorbereiding, planning, sprong en jurering. Planning en sprong doe je onder tijdsdruk. De spelers kunnen samenwerken, maar mogen daarbij bluffen. Tijdens de sprong zelf speel je figuren en effecten zonder dat anderen kunnen zien welke kaarten je speelt.

Boogie Beasts is een ontwerp van Alexander Kneepkens. Het spel is geschikt voor 3-8 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten.

Meer informatie: