Spiel 2019: 2F-Spiele

De uitgeverij van de groenharige spelauteur Friedemann Friese komt met vijf nieuwe titels naar Spiel.

Faultier is een pick-up-and-deliver racespel op een variabel speelbord, waarbij luiaards zich laten dragen door andere dieren. Je speelt elke pot met zes van de twaalf beschikbare diersoorten. In jouw beurt trek je 2-3 kaarten van verschillende diersoorten. Vervolgens speel je kaarten van één soort. Elke diersoort levert zijn eigen soort beweging of effect. Bijv. de mieren vervoeren jou in een rij, een olifant slingert je vooruit met zijn slurf enzovoort. De verschillende kaartcombinaties en startposities zorgen volgens de uitgever voor veel variatie. De eerste uitbreiding Fröhliche Ferien wordt ook op Spiel uitgebracht. Hetzelfde geldt voor de meertalige mini-uitbreiding Chamäleon. Over meertalig gesproken, White Goblin Games zit niet te luieren en komt in oktober met Nederlandstalige versies van de hiervoor genoemde titels. Uiteraard heet het spel bij ons Luiaard.

Faultier is ontworpen door Friedemann Friese en geïllustreerd door Harald Lieske. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Feuer frei! is een nieuw spel met het ‘fabelsysteem’ van Fabelfruit. Dit betekent een gesorteerde kaartstapel en een regelboek met negen niveaus, die je stap voor stap ontsluit en ontdekt. Het spel is solitair speelbaar of in een teammodus met één medespeler. Aliens bedreigen de aarde. Laad jouw wapens en schiet ze aan flarden voordat jouw energie uitgeput raakt.

Faultier is ontworpen door Friedemann Friese en geïllustreerd door Harald Lieske. Het spel is geschikt voor 1-2 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 25 minuten.

Funkenschlag: Mittlerer Osten/Südafrika is een uitbreiding van Hoogspanning Recharged. In de  Midden-Oosten variant start je met een excessieve hoeveelheid olie en aardgas en een paar zoncentrales. Op een gegeven moment raken olie en gas uitgeput en moet je de transitie naar kern- en afvalenergie inzetten. De energiemarkt van Zuid-Afrika wordt gedomineerd door één partij. De hoofdmoot wordt geleverd door kolencentrales.

Funkenschlag: Mittlerer Osten/Südafrika is ontworpen door Friedemann Friese en geïllustreerd door Maura.

Meer informatie: