Spiel 2019: Keep Exploring Games

De Nederlandse uitgever Keep Exploring Games heeft de afgelopen drie jaren een indrukwekkende ontwikkeling doorlopen. De start was een beginnend spelauteur met zijn eigen ontwerpen op Kickstarter, daarna volgden prachtig opgepoetste heruitgaven van bekroonde Duitse spellen. Op Spiel 2019 komt deze uitgever met een eigen productie van een andere beginnende spelauteur en met een heruitgave van een bekroond spel.

In het auteursdebuut van Nicolas de Oliveira, Oude Meesters, ben jij een talentvolle schilder. Le Bateau-Lavoir, de beroemde schildersstudio in Montmartre, heeft een schilderscompetitie uitgeschreven. Je moet zo snel mogelijk aan de opdrachten voldoen en ondertussen ook jouw gereedschappen en techniek verbeteren. Oude Meesters is een combinatie van worker placement en engine building, waarbij je de ‘motor’ van jouw atelier snel en efficiënt moet laten ronken. [info]

De tweede titel is een nieuwe editie van Mississippi Queen, inclusief het materiaal van de uitbreiding The Black Rose. Het oorspronkelijke basisspel van Goldsieber is het Spiel des Jahres van 1997. Bij Mississippi Queen race je met jouw raderboot over de rivier. Onderweg moet je twee passagiers oppakken, om vervolgens als eerste de finish te bereiken. Een succesvolle race vereist stuurmanskunst en zuinig omgaan met de schaarse kolenvoorraad. [info]

Meer informatie: