Woorden raden met Dice Academy

Vandaag vond ik bij Spellenpoort Amersfoort het nieuwe partyspel Dice Academy van Blue Orange Games. Asmodee The Netherlands wordt achterop de doos vermeld als distributeur. Dit is voor mij een verrassing, omdat de Blue Orange titels tot voor kort werden gedistribueerd door Geronimo. Het spel bestaat uit vijf dobbelstenen met letters en vijf met afbeeldingen van thema’s (denk aan tv-programma, baan, monument, spel, fruitsoort enzovoort). Beide soorten hebben vijf verschillende kleuren.

Eerst gooi je de vijf themastenen, waarna de spelers de gegooide thema’s voor zichzelf moeten identificeren. Vervolgens gooi je de vijf letterstenen. Daarna proberen de spelers zo snel mogelijk paartjes te vormen. Daartoe verzin je een woord dat begint met een gegooide letter en dat correspondeert met een thema van een andere kleur. Vind je een combinatie, dan spreek je ‘m luid en duidelijk uit en neem je beide stenen. Maak je een fout, dan gaan beide stenen terug naar het midden en moet jij de rest van deze ronde passen. Wanneer alle paartjes zijn gevormd, of niemand iets voor het laatste paar kan bedenken, is de ronde voorbij. Elk paar is één punt waard. Je speelt door tot een vooraf afgesproken aantal punten.

Dice Academy is een ontwerp van Yannick Gobert. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: