999 Games brengt beschaving naar GenCon

Ruim vijf jaar geleden ontwikkelden John Rodriguez en Flo de Haan, in samenwerking met een groep testers uit Nederland en Amerika, een volledig herziene versie van Avalon Hill’s Advanced Civilization, de populaire heruitgave van Francis Tresham’s klassieker uit 1980. 999 Games en Pegasus Spiele brachten Mega Civilization vervolgens eind 2015 op de markt. We zijn een paar jaar verder, de samenwerking met Pegasus is voorbij, de rechten op de naam Civilization liggen ergens anders en het spelsysteem was rijp voor verdere ontwikkeling, een knip in twee delen en een extra auteur (Gerart de Haan).

Op Spiel 2019 verschijnt de opvolger Western Empires. In dit strategische ontwikkelingsspel voor 5-9 spelers leid jij jouw beschaving door 8000 jaar geschiedenis. Coauteur Flo de Haan en Bert Calis van  999 Games demonstreren het spel momenteel op de Amerikaanse spellenbeurs GenCon. Bert stuurde me vandaag een handvol foto’s.

een van de demotafels op GenCon

belangstellende spelers

een blik op het spelmateriaal

999 Games eigenaar Michael Bruinsma

Flo de Haan

Je kunt het spel voorbestellen op de Western Empires website.