Behendig bouwen met Menara

999 Games verwacht begin volgende week het nieuwe spel Menara.  Dit behendigheidsspel doet op het eerste gezicht denken aan Villa Paletti. Ook nu construeer je met houten zuilen en grillig gevormde bodemstukken een hopelijk stabiel, maar in de praktijk vaak wankel, bouwwerk. Bij Menara moeten de spelers echter samenwerken. De spelers bouwen gezamenlijk een tempel aan de hand van bouwtekeningen met verschillende moeilijkheidsgraden. Zo’n tekening geeft bijvoorbeeld aan hoeveel pilaren op één of meer tempelvloeren moeten worden gezet of dat een bepaald aantal pilaren moet worden verplaatst. Pilaren kun je niet zomaar neerzetten, je mag ze uitsluitend op velden van dezelfde kleur zetten. Wanneer je onderweg fouten maakt, word je gestraft met een extra verdieping. De spelers winnen samen wanneer de tempel aan het einde nog overeind staat en het juiste aantal bouwlagen heeft.

Menara is een ontwerp van Oliver Richtberg. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. Menara is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie E (10 en 11 jaar).

Meer informatie: