Winterkost van de Goblins

White Goblin Games heeft onlangs afbeeldingen van een lading komende spellen en uitbreidingen gepubliceerd. De releasedatums zijn daarbij niet genoemd, de Goblins houden het vooralsnog bij ‘deze winter’ of in geval van Quantum bij ‘binnenkort’. Mijn informatieban en Twitterblokkade vieren binnenkort hun derde verjaardag. Ik neem aan dat de Goblins hier nog steeds plezier aan beleven. Ik verwacht daarom geen inhoudelijke informatie van deze uitgever en beperk me gemakshalve tot een korte opsomming van de titels.

Roll & write-achtigen: Second Chance (niet gespeeld), Silver & Gold (viel me tegen) en Quantum (een leuke aanvulling van de Q-familie).

Uitbreidingen: Targi, Terra Mystica Scheepvaart & Handel, Montana Longhorns en Bali Village of Tani.

Coöperatief: drie titels in de UNDO serie en Escape Tales: Low Memory.

En last but not least: een heruitgave van Wolfgang Kramer’s boeiende bordspel Hacienda (met twee dubbelzijdige speelborden en twee nieuwe varianten); De Vos in het Bos is een uitmuntend slagenspel voor twee spelers; Tiny Towns is een leuke mix van grondstoffen verzamelen, puzzelen en bouwen; Crystal Palace is de Nederlandse editie van een nieuw worker placement spel van Feuerland Spiele. Ten slotte wordt er gewerkt aan de Nederlandstalige edities van Friedemann Friese’s nieuwe spel Faultier, AEG’s Point Salad en CGE’s Letter Jam (van deze spellen heb ik nog geen Nederlandse afbeelding gezien).

Er zit genoeg moois in de pijpleiding, de Goblins zijn goed bezig.

Meer informatie: