El Dorado in een nieuwe jas

Vorige week presenteerde Reiner Knizia op Twitter een nieuwe internationale editie van zijn deck building bordspel (The Quest for) El Dorado. Deze editie heeft nieuw art work van Vincent Dutrait; de speelkaarten hebben een ander formaat en nieuwe illustraties.

Ravensburger blijft de eigen editie uit 2017 steunen en uitbreiden met materiaal in het daarbij passende formaat. De nieuwe internationale editie is bestemd voor andere markten. Ook hiervoor heeft Knizia uitbreidingen in gedachten (al bepaalt het succes van het basisspel of die er echt gaan komen). Een paar minuten snuffelen in het bestelboek van 999 Games leert dat Nederland een van de nieuwe markten is. Goed nieuws, want El Dorado is een prima spel.

999 Games heeft zelfs een coördinerende rol bij deze internationale coproductie. Een exacte releasedatum is mij nog niet bekend, 999 Games houdt het op ‘begin 2020’.

Meer informatie: