Nederland is een mooie spellenbeurs rijker

De spellenhobby heeft de afgelopen decennia niet alleen veel speelplezier en leuke ervaringen opgeleverd, ik heb er ook mooie en duurzame vriendschappen aan overgehouden. Op een Utrechtse spellenbeurs in het voorjaar van 1987 ontmoette ik Bob Schubert uit Leeuwarden. Op dat Sputtakel ontstond een ludieke klik rond onze gemeenschappelijke passie, het rollenspel Oog des Meesters. Hij nodigde me die nazomer uit voor een weekend speelplezier in Leeuwarden, vroeg me om een bijdrage te leveren aan zijn toenmalige OdM-fanzine (mijn eerste schrijfsels in spellenland) en nam mij twee jaar later mee naar mijn eerste Spiel. Naast het begin van een dierbare vriendschap was deze toevallige ontmoeting de aftrap van mijn ‘carrière’ in spellenland. Ruim dertig jaar later is Bob voorzitter van UCP Leeuwarden, de spellenclub die afgelopen zaterdag – met steun van Ducosim – tekende voor een succesvolle eerste editie van de spellenbeurs Speelwarden.

Speelwarden 2019 trok meer dan 400 bezoekers. Dit is een mooie opkomst voor de eerste editie van zo’n spellenbeurs. Zeker wanneer je bedenkt dat spelliefhebbers uit Overijssel en het midden van het land last hadden van werkzaamheden van de NS rond Zwolle. Ik hoop dat dit de aftrap was van een jarenlange traditie in Leeuwarden.

Lees verder in mijn Speelwarden beursverslag.