Luxor in Leeuwarden

HOT Games neemt de Luxor uitbreiding The Mummy’s Curse komende zaterdag mee naar de spellenbeurs Speelwarden in Leeuwarden. Deze uitbreiding bevat materiaal voor een vijfde speler en bestaat verder uit vier modules, die je afzonderlijk of in elke combinatie met het basisspel kunt spelen. The Mummy’s Curse is meertalig, waaronder Nederlands.

In module 1 ‘De Mummie’ wordt de mummie op de eerste schattegel voor de grafkamer gelegd. Wanneer een speler een Horuskaart pakt of speelt, wordt de mummie richting de spelers verplaatst. Als de mummie een rechtopstaande avonturier van een medespeler passeert, dan wordt deze direct neergelegd en geldt dan als niet meer in het spel. Op de tegel waar de mummie eindigt worden alle avonturiers neergelegd, ook die van de actieve speler. De actieve speler krijgt een talisman voor elke andere speler waarvan minstens één avonturier is neergelegd. Aan het begin van je beurt kun je met een dobbelsteenworp proberen om jouw liggende figuren in het spel te brengen. De talismannen kun je inleveren om de bonusactie van een mummietegel te gebruiken.

Bij module 2 krijgt iedere speler een starthand met uitrustingkaarten (met speciale bewegingen).

Bij module 3 schud je artefacten door de schattegels. Aan het einde van het spel leveren ze extra punten op door ze toe te voegen aan complete sets schatten.

Bij module 4 krijgt iedere speler een personagekaart. Een personage bezit een speciale vaardigheid: opnieuw gooien, een extra beurt wanneer je een complete set schatten zonder joker verzamelt, een Horuskaart van de gewenste stapel kiezen, extra overwinningspunt per schat, standaard een alternatieve beweging van ‘1’, een tempeltegelactie wanneer een tempel opduikt bij een schat, één handkaart herschikken wanneer een nieuwe avonturier opduikt, sleutels inzetten als bewegingsbonus.

Meer informatie: