Tal der Wikinger Kinderspiel des Jahres 2019

Vanmorgen is in Hamburg het behendigheidsspel Tal der Wikinger uitgeroepen tot Kinderspiel des Jahres 2019. Tal der Wikinger is ontworpen door Wilfried en Marie Fort, geïllustreerd door Maximilian Meinzold en uitgegeven door HABA. In dit behendigheidsspel proberen de spelers met hun kogels gekleurde vaten in het midden van het speelbord om te gooien. Van de omgegooide kleuren verplaats je vervolgens de Vikingschijven in de gewenste volgorde over een steiger. Daarbij worden bezette velden overgeslagen. Zodra een schijf in het water valt, ontvangen de op de steiger achtergebleven Vikingen de buit. Afhankelijk van de plek waar je staat, krijg of steel je goudstukken. Je speelt meerdere rondes totdat de voorraad goudstukken is uitgeput. Tal der Wikinger  is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van 15-20 minuten.

De andere genomineerden waren Fabulantica van Marco Teubner (Pegasus Spiele) en Go Gecko Go! van Jürgen Adams (Zoch).

Meer informatie: