Oude Meesters op de speeltafel

De Nederlandse uitgever Keep Exploring Games heeft de afgelopen drie jaren een indrukwekkende ontwikkeling doorlopen. De start was een beginnend spelauteur met zijn eigen ontwerpen op Kickstarter, daarna volgden prachtig opgepoetste heruitgaven van bekroonde Duitse spellen en nu is de tijd rijp voor een eigen productie van een andere beginnende spelauteur.

In het auteursdebuut van Nicolas de Oliveira, Oude Meesters, ben jij een talentvolle schilder. Le Bateau-Lavoir, de beroemde schildersstudio in Montmartre, heeft een schilderscompetitie uitgeschreven. Je moet zo snel mogelijk aan de opdrachten voldoen en ondertussen ook jouw gereedschappen en techniek verbeteren. Oude Meesters is een combinatie van worker placement en engine building, waarbij je de ‘motor’ van jouw atelier snel en efficiënt moet laten ronken. Doordat het speelbord elke beurt een slag draait, en je tussen rondes een werker mag laten staan, zorgt dit spel er meer dan eens voor dat je goed op elkaar moet letten om te voorspellen wat de anderen gaan doen en wat er volgende ronde mogelijk is. Je moet elke beurt lastige keuzes maken en goed omgaan met de druk om jouw schilderijen zo snel mogelijk te voltooien.

Oude Meesters is geschikt voor 2-4 spelers van tien jaar en heeft een speelduur van 40-60 minuten. Het spel wordt eind september verwacht met een adviesprijs van 45 euro. De internationale beurspremière is op Spiel 2019. In de loop van juli komen Oude Meesters en Mississippi Queen beschikbaar voor voorbestellingen met een speciale bundelkorting.

Meer informatie: